Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@22:59:12 GMT

درس هایی از قرآن سه میلیون مخاطب دانش آموز دارد

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۶۴۷۱

درس هایی از قرآن سه میلیون مخاطب دانش آموز دارد

حجت الاسلام موحدی نژاد گفت: ما در برنامه درس هایی از قرآن به دنبال این هستیم تا به مخاطب این مطلب را برسانیم که ملاک و مقیاس اسلام، افراد نیستند بلکه ملاک و مقیاس سنجیدن افراد، اسلام است.

خبرگزاری شبستان - گروه قرآن و معارف: برنامه 30 دقیقه‌ای درس‌هایی از قرآن در طی این سال‌ها توانسته مخاطب خود را از اقشار مختلف جامعه به دست بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه ای که با حضور یک روحانی کار کشته، پای یک تخته سیاه به بیان فرهنگ قرآنی در زمینه های مختلفی دینی و اجتماعی می پردازد. درس هایی از قرآن در عمر تقریبا 40 ساله خود مردم را به پای دیدگاه های قرآن کشانده و به جد می توان گفت همتایی برای خود ندارد.

به همین مناسبت گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام «محمد موحدی نژاد» رئیس موسسه ترویج فرهنگ قرآنی که سیاست کلی برنامه درس هایی از قرآن را برنامه ریزی می کند به گفت و گو نشسته ایم که مشروح آن در زیر آمده است؛

 

 موسسه خود را معرفی کنید و بگویید که در سال 97 چه کارهایی انجام داده اید؟

موسسه ترویج فرهنگ قرآنی که زیر نظر حاج آقای قرائتی مدیریت و نظارت می شود متولی برنامه مسابقات درس هایی از قرآن در مدارس است، 27 سال از عمر آن می گذرد. این برنامه در طی این سال ها توانسته سه میلیون مخاطب دانش آموز را جذب خود کند تا هر شب جمعه پای صحبت های حاج آقای قرائتی به عنوان یک استاد در یک کلاس غیر حضوری در منزل بنشاند.

دانش آموزان علاوه بر اینکه پای صحبت های حاج آقا معارف اسلامی و اهل بیت سلام الله علیه را یاد می گیرند باید از بین صحبت های |آقای قرائتی به سوالاتی که به آنها داده شده  پاسخ دهند. هر کسی که در پایان سال بیشترین امتیاز را کسب کند جوایز نفیسی را دریافت می کند، این مسابقه بهانه ای است که انشاالله عزیزان نوجوان و جوانمان با معارف دین، اسلام و قرآن آشنا بشوند.

امسال هم طی سنوات گذشته در۳۰ هزار  مدرسه این مسابقه با حضور ۳ میلیون دانش آموز برگزار شده است و هم اکنون دوره پایانی آن در حال اجراست و در فرودین ماه با جمع بندی امتیازات، جوایز هم به حائزین بیشترین امتیاز تعلق می گیرد.

شاخص ترین کاری که در سال 97 انجام دادید را بیان کنید؟

برنامه ما هر سال از طریق خود آقای قرائتی از قبل تعیین شده است ولی سعی می کنیم از نظر کیفی و کمی با حداقل امکانات و بودجه ای که داریم بتوانیم این برنامه را ارتقا دهیم، البته دو مورد کار اساسی وجود دارد که حاج آقا به این موسسه واگذار کرده اند، یکی، مهارت آموزی و بیان تفسیر در یک دوره ۳۰۰ ساعته برای ۲۰ ۰۰۰​نفر طلبه هایی که علم تفسیر را دارند، که از این طریق آنها نیز بتوانند مثل حاج آقا راحت، شیوا، ساده و قابل فهم عام تفسیر قرآن را ارائه کنند. موضوع دوم برنامه سراسری و چهره به چهره با ۲۰۰۰ حلقه تربیتی در محله های مختلف کشور اجرایی شده است که توسط افراد متخصص قرآنی و معتمد محل برای جوانان و نوجوانان مفاهیم قرآن را نشر می دهند.

برای سال 98 چه برنامه ای را تدوین کرده اید؟

همانطور که عرض کردم سعی و تلاشمان این است تا نسل ۳ میلیونی جوان و نوجوان را در مباحث دینی و قرآنی هم ارتقا بدهیم و هم در کنار این موضوع، دو فعالیتی که بر عهده ما است را به نحو احسن انجام دهیم.

منظور این است که آیا کار ویژه ای را در دست اقدام دارید یا خیر؟

دلمان می خواهد ولی پول لازم برای اجرایی کردن آن را نداریم، طرح انس با قرآن، طرح پیامکی مفاهیم قرآن، طرح های اینترنتی و مجازی قرآنی و... طرح هایی هستند که دوست داریم به اجرا برسد اما همانطور که گفتم چون اعتبارات ما از محل خیرین تامین می شود به خاطر وضعیت بد اقتصادی امروز کشور، آنها نیز متعاقبا به خاطر این وضعیت بازار، توان کمک کردن بیشتر به موسسه ما را از دست داده اند.

 

 

آیا برنامه ای برای تغییر اساسی در روند برنامه درس هایی از قرآن ندارید؟

در رابطه با این قضیه باید گفت روز به روز به دنبال ارتقای برنامه بوده ایم، الان هم یکی از برنامه هایی که داریم این است که کاری انجام دهیم که برای جوانان و نو جوانان جذابیت بیشتری داشته باشیم و راهی ندارد جز اینکه ما هم همراه با پیشرفت تکنولوژی به فکر استفاده از ابزارهای روز دنیا باشیم. مذاکراتی را هم انجام داده ایم تا باسرعت بخشیدن به تعامل بین برنامه و مخاطب کار را به پیش ببریم.

امروز دشمنان اسلام تمام و کمال در مواجه با اسلام قرار گرفته اند و برای نابود کردن آن سخت در حال تلاش هستند، موسسه شما چه کار ویژه ای را برای جذب جوانانی که از اسلام و اهل بیت دور شده اند دارد؟

شواری برنامه سازی و موسسه ما از همان روز اول با نظر حاج آقا به دنبال این بود که به جوانان و نوجوانان بیشتر اهمیت دهیم و با بصیرتی که به آنها تزریق می شود بتوانند راه حق و باطل را از هم جدا کنند. وقتی بصیرت پیدا کنند دین را وابسته به افراد نمی دانند و افراد برای آنها بت نمی شود، معرفت و راه را پیدا می کنند و این نورانیت کمک می کند تا به فکر فرو بروند، همین امر باعث می شود تا در سنگلاخ های امروز، راه درست را به سادگی تشخیص خواهند داد.

ما در برنامه درس هایی از قرآن به دنبال این هستیم تا به مخاطب این مطلب را برسانیم که ملاک و مقیاس اسلام، افراد نیستند بلکه ملاک و مقیاس سنجیدن افراد، اسلام است. باید به جای حفظ، تجوید، تواشیح، ترتیل که همه اینها ازملزومات است به دنبال عمل و فهم به قرآن باشیم. امروز هم بهترین استادی که نسل جوان را با کمال سادگی، شیوایی، نشاط و طنازی جذب به معارف اسلامی کند کسی نیست جز آقای قرائتی، ایشان با تجربه نیم قرنی خود همه نوجوانان و جوانان را در خانه خود و کمال راحتی به پای منبر خود می کشاند.

تعاملی که بین درس هایی از قرآن، مدرسه و خانواده بوجود آمده از برکات الهی است. برنامه درس هایی از قرآن توانسته این تعامل را عملی کند و افراد را به صورت خانوادگی به چالش بکشد.

 

 

پایان پیام/649

منبع: شبستان

کلیدواژه: سیل خسارت سیل سیل لرستان کمک به سیل زدگان بارندگی و سیلاب لرستان امداد رسانی ارتش خوزستان جمعیت هلال احمر محسن قرائتی درس هایی از قرآن حجت الاسلام قرائتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۶۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی از ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم در این استان خبر داد.

اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: میزان ترک تحصیل دانش‌آموزان در این استان در دوره متوسطه دوم بیشتر از دوره‌های دیگر است. ترک تحصیل در دوره متوسطه اول نیز بیشتر از دوره ابتدایی است. در واقع، در دوره گذر از ششم به هفتم و نهم به دهم ترک تحصیل بیشتر است.

وی ادامه داد: در این استان ۲۴ هزار و ۲۳۴ نفر در مقطع متوسطه دوم مشغول به تحصیلند که ۱۵ درصد آن‌ها ترک تحصیل می‌کنند. همچنین حدود ۴۰۰۰ نفر از دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم در این استان ترک تحصیل می‌کنند.

اکبری بیان کرد: ۶۵ درصد افرادی که در این دوره ترک تحصیل می‌کنند دانش‌آموز پسر و ۳۵ درصد دخترند. ازدواج دانش‌آموزان دختر و مشغول به کار شدن دانش‌آموزان پسر از جمله مهم‌ترین دلایل ترک تحصیل دانش‌آموزان در دوره متوسطه دوم است.

۱۱۱۱ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در خراسان شمالی تعیین تکلیف شدند

عصمت بدخشان، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: ۱۱۱۱ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل دوره ابتدایی در این استان تعیین تکلیف شدند.

وی اظهار کرد: در سامانه شهید محمودوند ۱۳۱۱ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی در این استان ابلاغ شد که با پیگیری‌های انجام‌شده ۱۱۱۱ دانش‌آموز تعیین تکلیف شدند و ۲۰۰ دانش‌آموز هنوز باقی مانده‌اند.

بدخشان توضیح داد: از ۱۱۱۱ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل که در سامانه یادشده به این استان ابلاغ شده، ۴۵ دانش‌آموز فوت کرده بودند و ۴۸ دانش‌آموز نیز به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند. دو دانش‌آموز جذب مدارس دینی (حوزه‌های علمیه) شده‌اند و والدین ۸۱ دانش‌آموز نیز اعلام کردند که فرزندان‌شان جثه کوچکی دارند و امسال نیز پیش‌دبستانی را سپری می‌کنند.

به گفته وی، چهار دانش‌آموز به علت اشتغال به کار، ۳۹ دانش‌آموز به علت فقر مالی خانواده، ۳۹ دانش‌آموز به علت ابتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج در این استان از تحصیل بازمانده‌اند. ۲۵۰ دانش‌آموز نیز استثنایی بودند، ۲۲ دانش‌آموز بی‌سرپرست و بدسرپرست بودند و ۱۳۲ دانش‌آموز نیز به علت مهاجرت داخلی از تحصیل بازمانده‌اند.

وی تاکید کرد: پوشش تحصیلی دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره ابتدایی در سال گذشته ۹۸.۶۲ درصد بود که از میانگین کشوری بالاتر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • دانش‌آموز دختر در لالی به ۳ نفر زندگی دوباره بخشید
  • دانش‌ آموزی که فرشته نجات سه نفر شد
  • مدرسه‌ای با یک معلم و یک دانش آموز
  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • «تهران ۲۰» به مطالبات مردم نزدیک‌تر می‌شود
  • دبستان شهر تاریخی ماسوله با کمتر از ۱۰ دانش آموز
  • مدرسه‌ای در روستای کَش طالقان با سه دانش آموز